Σπίτι απο χάλυβα, σκυρόδεμα, πέτρα

2014-11-21 19:59

Ένα κομψό, μοντέρνο σπίτι από τον αρχιτέκτονα  Elias  Rizo ,ο οποίος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει την άνεση και τη διατήρηση της ιδιωτικής ζωής,καθώς και την ψευδαίσθηση της απομόνωσης,ακόμα και σε μια γειτονιά που τοποθετεί τα σπίτια  το ένα κοντά στο άλλο. Ξεκινώντας με μια πίσω όψη του σπιτιού, μπορούμε να δούμε την απλότητα των επιλεγμένων υλικών, χάλυβας, γυαλί, ξύλο, τσιμέντο,πέτρα, που χρησιμοποιούνται σε όλη την κατασκευή.

σκυροδέματος αίθριο

συρόμενη-γυαλί-πόρτες

Η είσοδος στο σπίτι είναι απλό, αλλά σκόπιμη. Μια μεγάλη, βαριά πόρτα χωρίζει το σπίτι από το δρόμο στο σύνολό της, αλλά ακόμη και τη διέλευση αυτό το πρώτο όριο δεν δίνει πρόσβαση στο σπίτι. Αντ 'αυτού, οι επισκέπτες πρέπει να περπατήσουν κατά μήκος του εξωτερικού του κτιρίου, κατά μήκος ενός μονοπατιού που περιστοιχίζει την εσωτερική λίμνη, για να φθάσει τελικά την μπροστινή πόρτα, η οποία είναι στην πραγματικότητα πιο κοντά στο πίσω μέρος του σπιτιού. Ακόμη και το γκαράζ έχει μια μυστική στοιχείο σε αυτό, να κρατήσει τα αυτοκίνητα κρυμμένα όχι μόνο από το δρόμο, αλλά από όλες τις εσωτερικές γωνίες, καθώς και.


 Μια μεγάλη βαριά πόρτα χωρίζει το σπίτι από το δρόμο στο σύνολό του, χωρίς όμως να  επιτρέπει  την πρόσβαση σ' αυτό.Οι επισκέπτες πρέπει να περπατήσουν κατά μήκος του εξωτερικού του κτιρίου, δια μέσου ενός μονοπατιού που περιστοιχίζει την εσωτερική λίμνη, για να φθάσουν τελικά στην μπροστινή πόρτα, η οποία είναι στην πραγματικότητα πιο κοντά στο πίσω μέρος του σπιτιού. Η είσοδος στο σπίτι είναι απλή, αλλά σκόπιμη.Ακόμη και το γκαράζ έχει ένα σκοπό, να κρατήσει τα αυτοκίνητα κρυμμένα όχι μόνο από το δρόμο, αλλά από όλες τις εσωτερικές γωνίες.

σκούρο-ξύλο-δάπεδο

σκυροδέματος-διάβαση πεζών

Μια κεντρική αυλή ανάμεσα φτερά του σπιτιού, προσφέρει φυσικό αερισμό όταν συνδυάζεται με τα μεγάλα, συρόμενα παράθυρα που κυριαρχούν στο σχεδιασμό. Με τη διατήρηση της αυλής βρίσκεται μεταξύ των διαφόρων κομματιών του σπιτιού, οι κάτοικοι επιτρέπεται να απολαύσετε την ύπαιθρο με τους φίλους και την οικογένεια, χωρίς να εκθέτουν τους εαυτούς τους σε αδιάκριτα μάτια.


Μια κεντρική αυλή ανάμεσα φτερά του σπιτιού, σε συνδυασμό με τα μεγάλα, συρόμενα παράθυρα που κυριαρχούν στο σχεδιασμό,  προσφέρει φυσικό αερισμό .Η διατήρηση της αυλής -που βρίσκεται μεταξύ των διαφόρων κομματιών του σπιτιού-, επιτρέπει στους κατοίκους να απολαύσουν την ύπαιθρο με τους φίλους και την οικογένεια, χωρίς να εκθέτουν τους εαυτούς τους σε αδιάκριτα βλέμματα.

μαλακό φυσικό χώρο-χαλί

σκούρο ξύλο οροφή-πάνελ

Το υπόλοιπο ισόγειο περιλαμβάνει ένα μεγάλο και μακρύ κουζίνα και άφθονο συναντηθούν χώρους, από μια απομονωμένη αίθουσα ψυχαγωγίας με ένα μοντέρνο μπαρ πρωινού και επίσημη τραπεζαρία.


Το υπόλοιπο ισόγειο περιλαμβάνει μία μεγάλη και επιμήκη κουζίνα, μια απομονωμένη αίθουσα ψυχαγωγίας , ένα μοντέρνο μπαρ πρωινού και μία επίσημη τραπεζαρία.

δαπέδου-φωτισμού

σύγχρονη μπαλκόνι

σύγχρονο-μοντέρνο-πρωινό-μπαρ

σύγχρονη διάδρομο

Στο δεύτερο επίπεδο, υπνοδωμάτια κυριαρχεί το ανοιχτό χώρο, αλλά ιδιωτικής ζωής εξακολουθεί να βασιλεύει. Κάθε δωμάτιο διαθέτει ιδιωτικό μπαλκόνι γυρίσουν πίσω στη δομή για μέγιστη απομόνωση. Το κύριο μπάνιο είναι όταν κάποια επιείκεια επιτρέπεται με εξωφρενικές λευκό μάρμαρο καλύπτει σχεδόν κάθε επιφάνεια.


Στο δεύτερο επίπεδο, στα υπνοδωμάτια κυριαρχεί ο ανοιχτός χώρος, αλλά εξακολουθεί να βασιλεύει η ιδιωτική ζωή.με κάθε δωμάτιο να διαθέτει ιδιωτικό μπαλκόνι για μέγιστη απομόνωση. Στο κύριο μπάνιο το λευκό μάρμαρο καλύπτει σχεδόν κάθε επιφάνεια.

βαθύ-σύγχρονα-μούσκεμα-μπανιέρα

Πίσω από το σπίτι, μια πισίνα σερβίρει το δικό του πολυτελές σκοπό της, ενώ ένα μονοπάτι που οδηγεί κάτω από έναν απότομο λόφο επιτρέπει στους επισκέπτες να πάρετε μια λίγο πιο πέρα ​​από το σπίτι και έξω στην ιδέα της φύσης κοντά σε μια ρεματιά off-the-ιδιοκτησία.


Πίσω από το σπίτι, η πισίνα δημιουργεί το δικό της πολυτελές σκηνικό, ενώ ένα μονοπάτι που οδηγεί κάτω από έναν απότομο λόφο επιτρέπει στους επισκέπτες να βρεθούν λίγο πιο πέρα ​​από το σπίτι, έξω στην ανοιχτή φύση κοντά σε μια ρεματιά εκτός της ιδιοκτησίας.

πέτρα-μπροστά-σπίτι

μοντέρνα-σκυροδέματος-σκάλες

μοντέρνο σπίτι-κάτοψη

                                   Φωτεινή Παπακωστοπούλου

                                 zontanevotospitimou.com/interior design ideas