Διαμέρισμα στο São Paulo

2016-02-18 00:29

1


  Το διαμέρισμα αυτό βρίσκεται στο São Paulo, στη Βραζιλία, και το σχεδίασε ο Βραζιλιάνος αρχιτέκτονας Diego Revollo.Πρόκειται  για την ριζική ανακαίνιση μίας υπάρχουσας διαρρύθμισης. Οι τοίχοι γκρεμίστηκαν και ο χώρος μετατράπηκε σε ένα loft με ενιαίο καθιστικό και κουζίνα-τραπεζαρία.Το δάπεδο, οι τοίχοι και η οροφές έχουν επενδυθεί με πατητή τσιμεντοκονία, με στόχο να επιτευχθεί ένα ομοιόμορφο και μοντέρνο αποτέλεσμα, κάτι που επιζητούσε εξαρχής ο ιδιοκτήτης.Το ομοιόμορφο αυτό αποτέλεσμα σε γκρι απόχρωση έπρεπε να διακοσμηθεί και να τονισθεί με χρώμα. Έτσι χρησιμοποιήθηκαν ζεστές αποχρώσεις ξύλου και έπιπλα σε έντονο χρώμα για να εξισορροπήσουν την μοντέρνα αυτή αισθητική.

2

 

3

Η ξύλινη βιβλιοθήκη ενώνεται οπτικά με την κεντρική πόρτα του loft και την πόρτα του wc. Και οι δύο πόρτες είναι κρυφές.

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το ξύλινο τραπέζι της κουζίνας, που λειτουργεί και ως τραπεζαρία, τέμνει τον πάγκο της κουζίνας, που είναι και αυτός από τσιμεντοκονία σε πιο σκούρα απόχρωση.

 

5

6

7

8

 Το διακοσμητικό έπιπλο-ραφιέρα οριοθετεί το καθιστικό και το ξεχωρίζει από τους ιδιωτικούς χώρους του διαμερίσματος, ενώ δεν μικραίνει το χώρο χάρη στη μίνιμαλ δομή του.

9

10

 Ο χώρος του υπνοδωματίου με το en-suite μπάνιο έχει ακριβώς την ίδια αισθητική με το καθιστικό, στους τόνους του γκρι με την χρήση της τσιμεντοκονίας, και την χρήση των ξύλινων λεπτομερειών και έντονου χρώματος, όπως το έπιπλο του μπάνιου και ο βοηθητικός πάγκος.Χαρακτηριστική λεπτομέρεια η μπανιέρα που είναι πρακτικά δίπλα στο κρεβάτι.

11

12 13 14 15 16 17 18

                Photos courtesy of Diego Revollo

                                                                     

                                                                        Φωτεινή Παπακωστοπούλου

 
                                                                zontanevotospitimou.com/design therapy