Θεατρικό σκηνικό σε μοντέρνο σπίτι, στην Βαρσοβία

2015-07-03 19:49

 

Gorski_Residence_DT_01

  Το γραφείο FJ Interior Design, με έδρα το Los Angeles υπογράφει τον εσωτερικό σχεδιασμό του ενός μοντέρνου σπιτιού στην Βαρσοβία. Οι διακοσμητικές προτάσεις που επιλέχθηκαν  δημιουργούν μία θεατρική ατμόσφαιρα.

Gorski_Residence_DT_02

Οι  όγκοι των επίπλων,η εναλλαγή άσπρων και μαύρων αποχρώσεων,ο κατάλληλος φωτισμός, χρησιμοποιούνται απο την σχεδιάστρια σαν θεατρικά στοιχεία, με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.Η χρήση διαφορετικών υλικών δαπέδου,οριοθετεί τους διαφορετικούς χώρους. Για τους χώρους του καθιστικού και τις κρεβατοκάμαρες χρησιμοποιείται ξύλο σε ανοικτή απόχρωση, ενώ για το μπάνιο και την κουζίνα πλακάκι με  διακοσμητικά στοιχεία παλαιότερων εποχών. Η κουζίνα, σε ένα περίβλημα από ατσάλι και γυαλί, αποτελεί μία ξεχωριστή ενότητα που δημιουργεί ένα ιδιαίτερο καρέ και μεγαλώνει οπτικά τον χώρο, ενώ τον διαχωρίζει πλήρως από το καθιστικό. Περίτεχνα φωτιστικά από μεταλλικούς σκελετούς  ,το μεταλλικό κάγκελο της σκάλας ,οι λεπτομέρειες του τζακιού και η πόρτα εισόδου όλα σε μαύρο χρώμα εντείνουν το θεατρικό αποτέλεσμα.

 Gorski_Residence_DT_03

Gorski_Residence_DT_04 Gorski_Residence_DT_05 Gorski_Residence_DT_06 Gorski_Residence_DT_07 Gorski_Residence_DT_08 Gorski_Residence_DT_09 Gorski_Residence_DT_10 Gorski_Residence_DT_11Gorski_Residence_DT_12 Gorski_Residence_DT_13 Gorski_Residence_DT_14 Gorski_Residence_DT_15 Gorski_Residence_DT_16 Gorski_Residence_DT_17 Gorski_Residence_DT_18 Gorski_Residence_DT_19 Gorski_Residence_DT_20Gorski_Residence_DT_21 Gorski_Residence_DT_22 Gorski_Residence_DT_23 Gorski_Residence_DT_24                                                                                                           Photos courtesy of Sara Niedzwiecka

 

                                                                                Φωτεινή Παπακωστοπούλου

                                                                      zontanevotospitimou.com/design therapy