Φάρμα στο Σαλέντο ,Νότια Ιταλία

2016-04-07 21:31
 Eco-βιώσιμη κατοικία-φάρμα στο Σαλέντο σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Massimo IOSA Ghini.
Βυθισμένο στην ύπαιθρο του Salento,στη μέση της φύσης με αιωνόβια ελαιόδεντρα και θαλάσσια πεύκα, βρίσκεται το καταπράσινο
κτήμα -αρχοντικό φτιαγμένο από ξύλο και πέτρα  σύγχρονης έμπνευσης, που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Massimo IOSA Ghini.
Ο χώρος δένει ομαλά με το φυσικό περιβάλλον με τη χρήση τοπικών τεχνικών και υλικών.
 Ακολουθώντας το πνεύμα της οικο-βιώσιμης αρχιτεκτονικής,το έργο χρησιμοποιεί την τοπική πέτρα Chianca για τα εξωτερικά δάπεδα, 
 μεγάλα πάνελ από πορσελάνη για το εσωτερικό,Acquarica ηφαιστειακή τέφρα για την πρόσοψη ,και πέτρα από το Λέτσε για το εσωτερικό του τζακιού. 
Προκειμένου να μειωθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του σπιτιού,χρησιμοποιήθηκαν επίσης αντηλιακά, γυαλί χαμηλής εκπομπής, πράσινες πέργκολες,και φωτοβολταϊκά πάνελ .
Απλωμένο σε ένα ενιαίο επίπεδο το έργο θυμίζει με αφοσίωση τις μορφές και τους όγκους του τυπικού Masseria Salento.Ο κατοικήσιμος εσωτερικός χώρος διαθέτει custom-made έπιπλα και ουδέτερη χρωματική παλέτα,ενώ ανοίγει σε υπαίθριο καθιστικό που σκιάζεται από μια καταπράσινη πέργκολα που καθιστά την παραμονή σ΄αυτό ευχάριστη.
 Ένα μεγάλο σαλόνι έξι μέτρα μήκους με νότιο προσανατολισμό,εννιαίο με την τραπεζαρία-κουζίνα είναι η πιο δημοφιλής γωνιά του σπιτιού, ενώ περιβάλλεται από τέσσερα υπνοδωμάτια, το καθένα με τη δική του ντουλάπα και μπάνιο.
Η επίπεδη στέγη,προσβάσιμη μέσω εξωτερικής σκάλας,οδηγεί στην πανοραμκή Belveere με θέα στην εξοχή και την κοντινή θάλασσα . 
casa-green-in-salento-verandacasa-green-in-salento-porticato
casa-green-in-salento-living
casa-green-in-salento-cucina
casa-green-in-salento-camera-matrimoniale

casa-green-in-salento-terrazza casa-green-in-salento-amaca-e-scala-esterna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτεινή Παπακωστοπούλου

zontanevotospitimou.com/Elle Decor Italia