Η γεωμετρία των ζυμαρικών

2015-07-31 00:51
2015-07-10 21:42
Το βιβλίο "η γεωμετρία των ζυμαρικών"των Caz Hildebrand και ο Jacob Kenedy είναι αποτέλεσμα συστηματικής έρευνας σχετικά με το σχεδιασμό των τροφίμων και ειδικότερα των ιταλικών ζυμαρικών κατά την οποία εντοπίστηκαν περισσότερα από 1.200 ονόματα."Δεν μπορεί όλα να είναι διαφορετικά σχήματα,αλλά υπάρχουν τουλάχιστον 1.200 ονόματα - από καταμέτρηση, λέει ο Hildebrand.

 Τροχοί και σωλήνες, ανατροπές , πτυχώσεις και αυλακώσεις ζυμαρικών δημιουργούν  εκατοντάδες σχήματα, το καθένα με τη δική           του μοναδική ιστορία, ομορφιά, και  θέση στο τραπέζι. Για αιώνες αυτές οι μορφές έχουν εξελιχθεί παράλληλα με τα τοπικά συστατικά    της Ιταλίας,και με την βεβαιότητα ότι κάθε σχήμα μπορεί να συγκρατήσει περισσότερο ή λιγότερο την σάλτσα και να δώσει ένα εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα .   

Η γεωμετρία των Ζυμαρικών, περιλαμβάνει πάνω από 100 αυθεντικές συνταγές από τον καταξιωμένο σεφ Jacob Kenedy με εκπληκτικά      σχέδια σε άσπρο και μαύρο από τον βραβευμένο σχεδιαστή Caz Hildebrand και αποκαλύπτει ,πίσω από εντυπωσιακά πιάτα ζυμαρικών την επιστήμη, τον πολιτισμό και τη φιλοσοφία της ιστορίας της Ιταλίας.

  

 

 

 

 

 

                                                     

                                                                                                                Φωτεινή Παπακωστοπούλου                                                                                                                                      zontanevotospitimou.com/ design father