Μηδέν αποθηκεύει ενέργεια Έπιπλα θερμότητα για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του δωματίου

2015-05-08 18:36

Μιλάνο 2015: αυτό το τραπέζι από τους σχεδιαστές Raphaël Ménard και τον Jean-Sébastien Lagrange απορροφά και απελευθερώνει θερμικής ενέργειας ανάλογα με τη θερμοκρασία του δωματίου.

Το πρώτο σχέδιο στο Ménard και του Lagrange φάσμα Zero Έπιπλα Ενέργειας είναι ένας πίνακας με ένα top από μασίφ ξύλο βελανιδιάς, ένα κυματοειδές ανοδιωμένο αλουμίνιο κάτω και δρύινα πόδια πέργκολα στυλ.

Zero-Energy-Furniture_Raphael-Menard_Jean-Sebastien-Lagrange_dezeen_468_0

Είναι σχεδιασμένο για να απορροφά υπερβολική θερμότητα όταν η θερμοκρασία στο δωμάτιο ξεπερνά 22 βαθμούς Κελσίου. Απελευθερώνει επίσης την πλάτη θερμότητας στο χώρο, όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 22 βαθμούς, που εργάζονται σαν θέρμανσης ελεγχόμενο από θερμοστάτη.

Φάση Αλλαγή Υλικό (PCM) κερί που βρίσκεται μεταξύ της ξύλινης επιφάνειας και του κάτω αλουμίνιο τήκεται στους 22 βαθμούς, απορροφώντας θερμότητα από τον περιβάλλοντα αέρα. Καθώς η θερμοκρασία πέφτει, να στερεοποιηθεί το κερί και απελευθερώνει τη θερμότητα πίσω στο δωμάτιο.

Zero-Energy-Furniture_Raphael-Menard_Jean-Sebastien-Lagrange_dezeen_468_4

"PCM κερί ήταν πράγματι αναπτύχθηκε στα πεδία των κτιρίων και κατασκευών, έτσι Raphaël γνώριζε αυτής της τεχνολογίας μέσα από το έργο του, τόσο ως αρχιτέκτονας και μηχανικός," Lagrange είπε Dezeen. «Το υλικό είναι σε θέση να αποθηκεύσει μια μεγάλη ποσότητα θερμικής ενέργειας μέσα σε ένα μικρό όγκο."Το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός της θερμότητας και κυματοειδή μορφή αυξάνει την επιφάνειά της, ενθαρρύνοντας τη θερμική ανταλλαγή μεταξύ του δωματίου και το υλικό PCM μέσα. Οι πτυχώσεις παρέχουν επίσης δομική ακαμψία.

Zero-Energy-Furniture_Raphael-Menard_Jean-Sebastien-Lagrange_dezeen_468_1

«Η ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσετε αυτό το διπλωμένο φύλλο αλουμινίου για την αγωγιμότητα του, καθώς επίσης και για τις διαρθρωτικές ιδιοκτησία του», είπε ο σχεδιαστής. "Αυτός είναι ο λόγος που θέλαμε να έχουμε μια απλή επιφάνεια εργασίας υποστηρίζονται από δύο τρίποδο πόδια. Χάρη στην ακαμψία του πίνακα μπορούμε να έχουμε μια σημαντική απόσταση μεταξύ των σημείων έδρασης."

Το μασίφ ξύλο βελανιδιάς που χρησιμοποιείται για την επιτραπέζια επιλέχθηκε τόσο για την αισθητική του και θερμικές ιδιότητες. "Είναι ένα καλό μονωτικό υλικό, έτσι ώστε η θερμική ανταλλαγή είναι αποτελεσματική από την πλευρά της δομής αλουμινίου - και αυτό είναι πιο άνετα όταν κάθεστε στο τραπέζι», είπε ο Lagrange.

Zero-Energy-Furniture_Raphael-Menard_Jean-Sebastien-Lagrange_dezeen_468_2
Διάγραμμα

Ο πίνακας είναι το πρώτο προϊόν της σειράς Zero Έπιπλα Ενέργειας, η οποία παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου τον περασμένο μήνα.

"Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να είναι πολύ αποτελεσματική σε ενιαίο χώρους εργασίας, χώρους, αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και εστιατόρια συνάντηση, γι 'αυτό θα ήθελα να κάνω κάποιες παραλλαγές οι οποίες θα μπορούσαν να προσαρμοστούν σε τέτοια πλαίσια,» είπε ο Lagrange.=

 

=====

https://youtu.be/AaJGZ2aG868

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας:

Δημοσκόπηση

Σας άρεσε η ιστοσελίδα μας

πολύ (20)

Σύνολο ψήφων: 70

https://youtu.be/AaJGZ2aG868

Δημοσκόπηση

Επαφή

zontanevotospitimou 6972291096 fotpap@gmail.com
youtu.be/AaJGZ2aG868

FAQ

Η κατηγορία είναι κενή.

Υλοποιήθηκε από Webnode