Παλαιά Αποθήκη μετατρέπεται σε κατοικία στο Σίδνεϊ

2016-09-28 14:11
   

τοξωτά παράθυρα

Είναι εντυπωσιακό το πώς ,o αρχιτέκτονας Josephine Hurley κατά την μετατροπή μιάς παλιάς αποθήκης σε κατοικία,κράτησε το ιστορικό χαρακτήρα του κτιρίου Edwards and Co.Building στο Σίδνεϊ κατά το σχεδιασμό του νέου διαμερίσματος.Κατά την είσοδο μας στο χώρο, στο κέντρο του σύγχρονου σαλονιού, την προσοχή μας τραβάει η αρχική τοιχοποιία καθώς και τα δύο εκπληκτικά τοξωτά παράθυρα,που δεσπόζουν στο χώρο.

πιάνο με ουρά

 Μπροστά σε ένα από τα παράθυρα, ένα πιάνο με ουρά συμπληρώνει αρμονικά την όμορφη εικόνα,με φόντο ένα κατασκευασμένο ξύλινο   τοίχο.Το υπνοδωμάτιο διαθέτει επιπλέον μεγάλα παράθυρα και ένα εκτεθειμένο τοίχο από τούβλα. Τα λευκά έπιπλα κάνουν το χώρο φωτεινό και λαμπερό.

Υπνοδωμάτιο

Αυτό το διαμέρισμα στον επάνω όροφο διαθέτει ένα ακόμη χώρο που λειτουργεί ως χώρος επισκεπτών,με πάρα πολλά δροσερά χαρακτηριστικά γνωρίσματα ,όπως σωληνώσεις από φύλλα χαλκού κατά μήκος των τοίχων του καθιστικού και της κουζίνας και ηλεκτρικούς λαμπτήρες dot στις γραμμές χαλκού, που συνδυάζουν την τέχνη με τη λειτουργία.Κάθε ένας από τους επάνω χώρους ανοίγει  σε μια βεράντα στον τελευταίο όροφο με συρόμενες γυάλινες επιφάνειες. Αυτό  δίνει την δυνατότητα για ένα ήρεμο μπάνιο μακριά από  την πόλη ή μια ευκαιρία να κοιμηθείς απολαυάνοντας το  βραδινό αέρα.

Στον πρώτο όροφο χώρο διαβίωσης                            Φωτογραφίες Tom Ferguson με την ευγενή χορηγία  του Design MilkUpstairs living space

Στον πρώτο όροφο χώρο διαβίωσης

σωληνώσεις χαλκού

Λούτρο

Ανοίξτε το υπνοδωμάτιο

αρκετά ελαφρύ

Κουζίνα

Bike Racks

 

Φωτεινή Παπακωστοπούλου

zontanevotospitimou.com/ Freshome.com .