Σπίτι WR από τον Niko Wauters

2015-05-22 16:49

Σπίτι WR από τον Niko Wauters

Βέλγου αρχιτέκτονα Νίκο Wauters του Schellen Architecten έχει σχεδιάσει το WR Βουλή για τη δική του οικογένεια.

Ολοκληρώθηκε το 2011, αυτό το 1.929 τετραγωνικών ποδιών, δύο ιστορία, σύγχρονο σπίτι βρίσκεται σε Keerbergen, μια πόλη στην ίδιος βελγική επαρχία της Φλαμανδική Μπραμπάντ.

 

 

Σπίτι WR από τον Niko Wauters:

«Αρχιτέκτονας Niko Wauters σχεδίασε αυτό το μινιμαλιστικό σπίτι της οικογένειας χαμηλής ενέργειας. Αυτός είναι ένας από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες σε Schellen Architecten.

Αυτό το ευρύχωρο σπίτι έχει σχεδιαστεί σε ένα μικρό οικόπεδο (8 στρέμματα), και έχει σχεδιαστεί γύρω από αντιθέσεις. Ανοίξτε στον ήλιο και τον κήπο, αλλά κλειστή για το δρόμο και βόρεια.

Το μαύρο όγκο στο ισόγειο περιλαμβάνει τους χώρους υποδοχής, όλα συνδεδεμένα αλλά οπτικά διαχωρισμένα. Το μέρος το βράδυ βρίσκεται στον επάνω όροφο στο ημι-κυμαινόμενο λευκό όγκο.

Μέσω pivotating γυάλινες πόρτες και φεγγίτες, φως φωτίζει ολόκληρο το σπίτι. Τη νύχτα, το φεγγάρι είναι μια λεπτή φως τη νύχτα στο ανώτερο διάδρομο.

Λόγω της καλά μελετημένο σχέδιο, αυτό το σπίτι χρησιμοποιεί λίγη ενέργεια. Air-σφιχτό και καλά μονωμένο, αυτό το σπίτι χάνει σχεδόν καθόλου ενέργεια. Η μικρή ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται για τη θέρμανση του σπιτιού κατά τη διάρκεια του χειμώνα, παράγεται από μια γεωθερμική heathpump και ηλιακούς συλλέκτες.

Τα περισσότερα από τα εσωτερικά φώτα LED του. Όλα παράγεται θερμότητα επαναχρησιμοποιείται (ακόμη και θερμότητα από απόβλητα-νερό).

Το έργο αυτό δείχνει ότι η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας σχεδιασμός & μινιμαλιστική αρχιτεκτονική μπορούν να πάνε χέρι-χέρι. "

Φωτογραφίες: Liesbeth Goetschalckx, Ynje Degraeve, Niko Wauters

zontanevotospitimou.com/homedsgn