Tea House

2015-07-28 20:15

Αρχιτέκτονες Tea House / Archi-Ένωση

  • Αρχιτέκτονες: Archi-Ένωση Αρχιτεκτόνων
  • Τοποθεσία: Όχι. 1436 Jungong Road, Yangpu District, Σανγκάη, Κίνα
  • Επικεφαλής Σχεδιαστής: Philip F. Yuan
  • Design Team: Alex Χαν, Fuzi Εκείνος
  • Περιοχή: 300.0 τ.μ.
  • Έτος Έργου: 2011
  • Φωτογραφίες: Zhonghai Shen

© Zhonghai Shen © Zhonghai Shen © Zhonghai Shen © Zhonghai Shen

Από τον αρχιτέκτονα. Το Tea House, που βρίσκεται στην αυλή του J-office Archi-Ένωσης, είναι κατασκευασμένα από τα διασωθέντα μέρη του αρχικού αποθήκη κατέρρευσε στέγη. Η τοποθεσία ήταν πολύ στενόχωρα με τείχη στις τρεις πλευρές, και με μόνο μία πλευρά στραμμένη προς ένα nopen χώρο που περιέχει μια πισίνα. Ο χώρος περιορίστηκε ακόμη περισσότερο από ένα ώριμο σχέδιο tree.The προσπαθεί να ενσωματώσει αρμονικά με την ενσωμάτωση του θαλάμου και της διαφάνειας, ευχάριστο χώρο και λογική κατασκευή και άλλες περίπλοκες σχέσεις.

© Zhonghai Shen
© Zhonghai Shen

Αυτό το κτίριο reactsto περιβάλλον του site? το σχέδιο διάταξης είναι λογικά σκοτεινή τετράπλευρο, μεγιστοποιώντας έτσι το μέγεθος του χώρου. Χωρίζεται σε τρία μέρη. Μια καλύπτονται δημόσιος χώρος διαμορφώνεται προς τον ανοιχτό χώρο με την πισίνα, με ένα κλειστό σπίτι τσάι στο επίπεδο του εδάφους και τη βιβλιοθήκη στον πρώτο όροφο, όπου ένα μικρό τριγωνικό μπαλκόνι εκτείνεται γύρω από το υπάρχον δέντρο. Άλλες πιο ιδιωτικές θέσεις υπάρχουν, όπως ένα σαλόνι, αίθουσα ανάγνωσης και υπηρεσία δωματίου απαρτίζονται τοποθετημένα προς το πίσω μέρος του κτιρίου? ένα ευχάριστο μεταβατικός χώρος δημιουργήθηκε για να συνδέσετε το δημόσιο χώρο και τους ιδιωτικούς χώρους.

diagram 01
διάγραμμα 01

Ο μεταβατικός χώρος έχει σχεδιαστεί γύρω από μια στριμμένη μη γραμμική σκάλα εξαεδρικού, η οποία συνδέει τις λειτουργικούς χώρους. Η σκάλα επιλύει το ζήτημα κάθετη μεταφορά fromthe σπίτι τσαγιού και βιβλιοθήκη και προσφέρει μια εσωτερική αυλή κοντά στην αίθουσα ανάγνωσης για την προβολή του υπάρχοντος δέντρο. Ο χώρος έχει σχεδιαστεί για να φέρει μια νέα εμπειρία σε ένα συνηθισμένο λειτουργικό χώρο. Γραμμικό χώρο αλλάζει ξαφνικά σε μια εκφραστική μορφή, ραγδαία από το σπίτι τσαγιού στη συνέχεια μετατροπή της σε ένα tranquilspace για τη βιβλιοθήκη στο πάνω πάτωμα, καθιστώντας την αίθουσα ανάγνωσης ένα ιδιαίτερο μέρος για να καθίσετε.

© Zhonghai Shen
© Zhonghai Shen

Ο όγκος είναι ένα τρισδιάστατο ακανόνιστο σχήμα το οποίο είναι αδύνατο να γίνει κατανοητό μέσω σχεδίων. Η συστροφή σχήμα σχεδιάστηκε από scripting σε Ακρίδα μια αλγοριθμική plug-in για το Rhino. Ωστόσο, ένα τέτοιο σχήμα είναι δύσκολο να μεταφραστεί σε quantifiableinformation για την καθοδήγηση των κατασκευών. Οι περιορισμοί του εγχειριδίου κατασκευής obligedus να εφεύρουν λύσεις κατά το χρόνο της κατασκευής να συνειδητοποιήσουμε την προηγμένη ψηφιακή σχεδίαση με τοπικές κατασκευαστικές τεχνικές χαμηλής τεχνολογίας. Αρχικά αντλείται το δομικό σκελετό ο οποίος στη συνέχεια σαρώνονται με ψηφιακό λογισμικό.

© Zhonghai Shen
© Zhonghai Shen

Αυτό το καμπύλο σχήμα στη συνέχεια υπολογίστηκε εκ νέου μέσω διαπλοκής ευθείες γραμμές? Αυτές οι γραμμές σχηματίστηκε στη συνέχεια κυβέρνησε surfacesfilling το κενό. Η απόσταση wassetto τη διάσταση του ξύλου, έτσι το ψηφιακό «καθορίζει» θα μπορούσε εύκολα να μεταφραστεί σε χειροκίνητα οικοδομήσιμο σχήμα. Ένα 1: 1 πλαίσιο ξυλείας που παράγονται με την ίδια λογική όπως και το ψηφιακό μοντέλο? α υποδιαιρείται ξυλότυπο κάλυψε αυτό το πλαίσιο για να δημιουργήσετε μια καμπύλη μορφή εργασίας. Το έργο μορφή κατασκευάστηκε μέσω μιας σειράς άνω και κάτω στρώματα, σύμφωνα με την αλληλουχία κατασκευής. Το casting ήταν σχεδόν το ίδιο με το συνηθισμένο σκυροδέτηση, ενισχυμένο με re-μπαρ μετά τις ευθείες γραμμές του ριγωτή επιφάνεια.

© Zhonghai Shen
© Zhonghai Shen

Χύτευση του σκυροδέματος μετά την ενισχυμένη μπάρα ολοκληρώθηκε με χειρωνακτική εργασία και το τελικό φυσικό φαινόμενο επιτεύχθηκε. Τα ίχνη του ξυλότυπου παρέμεινε αποτυπώνεται στην χύνεται σκυρόδεμα μετά την κατασκευή, με ατέλειες ποιότητας, όπως οι φυσαλίδες, κολλητική αποτυχίες και η έκθεση εκ νέου μπαρ υπάρχουν λόγω εγχειρίδιο κατασκευής - ελαττώματα, ωστόσο, που επισκιάζεται από το μοναδικό καμπυλωτό σχήμα. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν errorsofin το καλούπι, το σχεδιασμό και την χειροκίνητη χύτευση του συνδυασμού του ψηφιακού σχεδιασμού και χαμηλής τεχνολογίας εγχειρίδιο κατασκευής παρέχεται μια μεγάλη ευκαιρία να μελετήσουν τις δυνατότητες της ψηφιακής αρχιτεκτονικής.

© Zhonghai Shen
© Zhonghai Shen